andrew-neel-cu5IaOKIhoM-unsplash andrew-neel-cu5IaOKIhoM-unsplash

Met deze tips kun je makkelijk de binnenkant van jouw auto schoonmaken

Het is niet moeilijk om de binnenkant van jouw auto schoon te maken en toch laten wij dat vaak een beetje zitten. We spenderen best veel tijd achter het stuur van onze bolide en zeg nou zelf…een fris interieur is toch best een fijn idee? Hier geven wij u graag wat tips om de auto van binnen lekker schoon en fris te krijgen of te houden.

Benodigdheden om de binnenkant van de auto schoon te maken

In principe heb je niet veel nodig om jouw auto van binnen en buiten weer schoon te krijgen. Om de binnenkant van de auto schoon en fris te krijgen gebruiken we het volgende. Een stofzuiger (het liefst met een kleine zuigmond zodat je goed tussen de stoelen en de roosters kan), een zeem voor de binnenkant van de ramen, een microvezeldoek of theedoek, wat allesreiniger en misschien wat ammoniak om de ramen vetvrij te maken. Natuurlijk kun je ook wat duurdere middelen gebruiken zoals cockpitspray (action heel goedkoop), bekledingsreiniger (ook action) en meer.

Binnenkant auto schoonmaken

Werk van boven naar beneden. Dus maak eerst de ramen schoon aan de binnenkant met water en ammoniak. Doe een beetje allesreiniger of een dopje autoshampoo in een emmer met lauw water en neem het dashboard af. Natuurlijk kun je dit ook met een kant en klare spray doen. Voordeel van cockpitspray is dat het vaak antistatisch werkt en dus iets langer stofvrij blijft. Vaak zorgt het ook voor een diepere glans van het dashboard. Vooral als de auto wat ouder en verweert is.

Ventilatieroosters kun je, wanneer je er niet goed met een stofzuiger bij kunt ook even doorspuiten met luchtdruk. Mocht je geen compressor bij de hand hebben (niet iedereen heeft zo’n ding rondslingeren) dan kun je bij sommige winkels een klein spuitbusje met perslucht kopen en deze gebruiken.

Toch een compressor kopen omdat je er toch een nodig hebt?

Je koopt jouw compressor makkelijk online en en je hebt hem de volgende dag al thuisbezorgd: Compressor kopen

Bekleding kun je schoonmaken met bekledingsreiniger. Spuit een beetje op de bekleding (TIP, kijk altijd even of het niet uitbijt of iets dergelijks), laat het even intrekken en dan vervolgens uitwrijven met een droge doek. Zo kun je oude vlekken uit jouw autobekleding halen en vieze luchtjes verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Nu kun je de binnenkant van de auto stofzuigen. Haal de matjes uit de auto en klop deze uit. Leg ze even weg voor later. Met de kleine zuigmond van de stofzuiger kun je goed tussen de smalle gedeeltes van de stoelen komen. Zo’n zuigmond kun je vaak kopen bij van die euroshopper winkels. Kun je ergens niet goed bij? Dan kun je eventueel met een spuitbus met perslucht komen op plaatsen waar je zelfs met een dunne stofzuigerslang niet bij kunt!

Stofzuiger spullen kopen

Je plaatst ze makkelijk op jouw bestaande stofzuiger. Ga met de stofzuiger door de hele auto heen. Ook tussen de kieren van de banken en stoelen. Het zou zomaar kunnen dat je nog eens wat geld vind. Dat is toch weer even die welbekende euroknaller ? en zonde om te laten liggen. Vergeet natuurlijk niet de asbakken te legen en al die oude snoeppapiertjes even weg te gooien. Na het stofzuigen leg je de matjes er weer in en ben je zo goed als klaar.

Tot slot

Als kers op de taart hangen we natuurlijk even zo’n fris dennenboompje aan het spiegeltje (of wat jij zelf lekker vind natuurlijk). Deze kun je voor een paar euro halen bij de benzinepomp of bij eurowinkels en action.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *