andrew-pons-Os7C4iw2rDc-unsplash andrew-pons-Os7C4iw2rDc-unsplash

Is dit het beste zonnescherm voor jouw auto?

Heerlijk dat zonnetje! Maar zodra je de portieren van de auto opendoet komt de hitte je tegemoet. Lekker plakken in de auto. Wat is nu het beste geschikt voor jouw auto? Een zonnescherm zorgt er niet alleen voor dat de auto lekker koel blijft wanneer je hem geparkeerd hebt maar zorgt ook voor verkoeling tijdens het rijden.

Heb je huisdieren of kinderen achterin dan kun je gebruik maken van een zonnescherm van bijvoorbeeld mesh doek. Een doek met kleine gaatjes erin. Deze komen vaak als een soort van rolgordijntjes met zuignappen. Deze heb je voor zowel de zijruiten als de achterruit en zorgen ervoor dat de zon niet op de kinderen of de huisdieren schijnt en er overmatige hitte in de auto komt.

Beste zonnescherm auto

Wat voor jou het beste zonnescherm is, dat is natuurlijk afhankelijk voor wat voor eisen je er aan stelt. Zonneschermen heb je in vele vormen en maten. Meestal heeft een zonnescherm een aluminium laagje wat de zon weerkaatst. Je hebt diverse soorten zonneschermen.

Zonnescherm voor de voorruit

Dit scherm kun je aan de binnenkant van de voorruit van de auto leggen. Op die manier hou je al een hoop hitte buiten en voelt je stuur niet zo gloeiend heet aan. Heb je een eigen oprit en ben je niet bang dat iemand jouw zonnescherm meeneemt dan kun je het zonnescherm ook aan de buitenkant van de auto onder de ruitenwissers plaatsen. Je kunt ook het scherm gebruiken (als je het hebt liggen natuurlijk) dat je normaal in de winter gebruikt om de voorruit ijsvrij te houden.

Zonnescherm voor de zijruit

Je hebt ook zonneschermen die een fijn raster van kleine gaatjes hebben. Deze zonneschermen zijn vaak zwart of wit van kleur en zitten vaak in een rolsysteem met zuignapjes. Vaak zijn dit de zonneschermen voor de zijruiten van de auto. Je hebt ze ook met een metalen omlijsting die je in kunt vouwen. Een soort “geheugenmetaal”. Je kunt ze invouwen om op te bergen en ze springen automatisch weer in de juiste vorm als je ze uit de verpakking haalt. Deze zonneschermen worden vaak bevestigd met kleine zuignapjes.

Zonnescherm zijkant auto kopen

Je hebt hele leuke zonneschermen voor kinderen. Met leuke figuurtjes of patroontjes erop. Ideaal voor de lange vakantieritten. En ze zijn makkelijk op te bergen als het niet meer nodig is.

Conclusie: het belangrijkste waar je aan moet denken als je een zonnescherm voor in de auto wil aanschaffen zijn de volgende punten. 1. Koelt het goed? 2. Is het zonnescherm in de maat van mijn auto? 3. Past het in mijn budget. Goedkoop is vaak wel duurkoop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *