3 dingen die je niet moet vergeten als je een camper gaat kopen

Een camper kopen is een grote uitgave, of je nu voor een spiksplinternieuwe gaat of voor een tweedehandse. Het is dan ook niet vreemd dat je hier goed over na moet denken. Wanneer je voor het eerst gaat kijken voor een camper, dan kan dat ook best spannend zijn. Waar moet je naar kijken, laat je niet te veel zien dat je enthousiast bent en bega je niet een grote fout als je deze camper nu laat staan? In dit artikel help ik je een handje op weg door je 3 dingen te vertellen die je zeker niet mag vergeten als je een camper gaat bezichtigen. 

De verkoper wilt verkopen

Allereerst is het goed om in gedachten te houden dat de verkoper graag wilt verkopen. Of je nu voor een Chausson camper occasion aan het kijken bent of naar een spiksplinternieuwe Chausson camper, de verkoper heeft bij beide even veel baat aan een verkoop. De verkoper zal er dan ook alles aan doen om jou te enthousiasmeren over de camper. Probeer te allen tijde logisch te blijven nadenken en bedenk echt of deze camper goed bij jou past of dat je je nu laat ompraten. 

Je budget is de basis

Het is slim om voordat je een camper gaat bezichtigen een bepaald budget vast te zetten. Hierdoor heb je in je hoofd wat je aan een camper uit kunt geven en dit kun je tijdens de onderhandeling in je achterhoofd houden. Is de verkoopprijs van de verkoper totaal boven jouw budget en heb je alles al geprobeerd in de onderhandeling? Dan is dit misschien niet de camper voor jou. Uiteraard is het wel belangrijk om realistisch te blijven in je budget. Wil jij een camper met alles erop en eraan, dan zal hier een hoger prijskaartje aan hangen dan wanneer je een opknapper koopt. 

Maak altijd een proefrit

Je kunt de verkoper nog zo aardig vinden en de camper kan er perfect uitzien, het is altijd belangrijk om een proefrit te maken. Zo voel je meteen hoe het is om in de camper te rijden en kun je ook meteen een rustig plekje opzoeken om nog even een rondje om de camper heen te lopen. De verkoper is er bij deze proefrit even niet bij, dus het perfecte moment om even in beraad te gaan over de camper. 

3 dingen die je niet moet vergeten als je een camper gaat kopen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven