Een tweedehands scooter kopen? Onthoud deze tips

scooterverzekering

Heb je een gebruikte scooter op het oog en ben je van een bod te doen? Dan doe je er goed aan enkele zaken in gedachten te houden. Op die manier weet je zeker dat je geen miskoop begaat en dat je nog jaren plezier hebt van jouw tweedehands scooter. Onthoud deze tips tijdens je zoektocht naar een tweedehands scooter en maak de juiste keuze.

1. Pas op voor misleidende advertenties

Hoewel het merendeel van de verkopers op internet oprecht is, zijn er toch altijd rotte appels die je plezier behoorlijk kunnen verpesten. Door je bewust te worden van de signalen voorkom je dat je in zee gaat met een oplichter en dat je onder de streep veel geld kwijt bent maar geen scooter hebt. Als een advertentie bijvoorbeeld te mooi lijkt om waar te zijn, is dat vaak ook het geval. Is de kilometerstand van de scooter bijvoorbeeld erg laag terwijl het model al ruim 10 jaar oud is, dan klopt er zeer waarschijnlijk iets niet. Let op deze rode vlaggen en bespaar jezelf een hoop ellende.

2. Maak een proefrit

Een scooter kan er op de foto nog zo mooi en comfortabel uitzien, in de praktijk valt dit soms tegen. Om te voorkomen dat je een tweedehands scooter koopt die niet prettig rijdt of gewoon ontzettend oncomfortabel is, is een proefrit altijd aan te raden. Als je een betrouwbare verkoper hebt gevonden zal dit zeker geen probleem zijn. Is hier bezwaar tegen? Vraag jezelf dan af of je met deze partij in zee moet gaan.

3. Weet waar je op moet letten

Door vooraf wat onderzoek te doen naar tweedehands scooters kun je je keuze baseren op de kleine details. Dat je scooter gebruikssporen heeft is natuurlijk logisch en ook niet direct een reden om het voertuig niet te kopen, maar wanneer er roestvorming optreedt of bepaalde onderdelen missen, is het verstandig om een heroverweging te maken. Dit kan namelijk duiden op grote mankementen in de nabije toekomst. En dat wil je uiteraard voorkomen.

4. Zorg dat de scooter op jouw naam wordt gezet

Bij de overdracht van een tweedehands scooter dient het kentekenbewijs ook op de naam van de nieuwe eigenaar te komen. Let er goed op dat dit ook daadwerkelijk gebeurt. Is dit namelijk niet het geval, dan is de scooter officieel niet van jou – ook al heb je er wel geld voor betaald. Als je de tweedehands scooter via een dealer koopt is deze administratie vaak zo geregeld. Maar koop je het voertuig via een particulier, dan dien je zelf het papierwerk te regelen. Zorg er dus voor dat je goed bent ingelezen.

5. Sluit een scooterverzekering af

Zodra het kentekenbewijs op jouw naam staat kun je een scooterverzekering afsluiten voor je nieuwe aanwinst. Je bent als eigenaar van een scooter verplicht om ten minste een WA scooterverzekering af te sluiten maar kunt er ook voor kiezen om voor een hogere dekkingsgraad te kiezen door voor een allrisk module te kiezen. Je scooterverzekering vergelijken kan gemakkelijk online waardoor je niet teveel betaalt maar wel de juiste dekking ontvangt.

Een tweedehands scooter kopen? Onthoud deze tips

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven