viktor-bystrov-qd-zd2MoeE8-unsplash viktor-bystrov-qd-zd2MoeE8-unsplash

De auto wassen als het vriest een goed idee?

Kun je jouw auto wassen als het vriest? Dat is een vraag die we veel voorbij zien komen. Auto wassen is iets van alle seizoenen dus weer of geen weer, wassen doen we toch. Wat als je jouw auto wilt wassen maar het is hartje winter en de ijspegels hangen aan de ramen? Doe je er dan verstandig aan om gewoon buiten op straat de auto te gaan wassen?

Hou er rekening mee dat water echt maar dan ook echt overal tussen kan komen en met extreme kou dus bevriest.

Dat zou kunnen betekenen dat kabels of andere elektronica kapot kunnen vriezen of dat het zomaar zou kunnen zijn dat je jouw sleutel niet meer in jouw deur kunt krijgen omdat het slot bevroren is. nu kun je natuurlijk Slotontdooier kopen als dat het geval is maar voorkomen is beter dan genezen.

Rubbers van deuren en ramen bevroren

Wat ook kan gebeuren is dat rubbers van deuren en ramen stuk vriezen. Ze worden stugger en poreus. Dit kan weer leiden tot niet goed afsluitende ramen en deuren van de auto. Een set nieuwe rubbers hoeft niet duur te zijn maar het is een hoop werk alles te vervangen.

Gooi geen heet water over jouw auto heen als het vriest!

Je zou denken dat we dit niet hoeven te melden maar we zien het vaak genoeg gebeuren. Even snel een ruit ontdooien in de winter door een emmer heet water eroverheen te mikken of de auto wassen met heet water als de lak bevroren is. Het gevolg? Gesprongen ruiten en zwaar beschadigde lakdelen! Ga er maar aan staan…

Als je dan toch een ruit wilt ontdooien gebruik gewoon een ruitontdooier of krabber of laat je auto gewoon warmdraaien. Vaak zit er in modernere auto’s een speciale functie die snel ramen en spiegels laat ontdooien en ont-wasemen. Ruit ontdooier kopen

Kan ik dan mijn auto niet wassen in de winter?

Ja het kan wel natuurlijk. Vooral omdat strooizout en pekel funest voor je lak kunnen zijn wassen mensen vaak hun auto in de winter. Soms is het advies ook om de auto gewoon vuil te laten worden zodat het vuil eigenlijk een soort van beschermlaagje vormt tegen de pekel. Dat was je er als de winter voorbij is dan allemaal in een keer vanaf.

Wil je toch perse jouw auto wassen in de winter dan kun je gewoon het beste naar een wasstraat gaan die ook gelijk goed droogt doormiddel van lucht. Zo blijft er zo weinig mogelijk water achter op de auto en je mag er van uitgaan dat zij water op de juiste temperatuur gebruiken en weten wat ze doen.

Ga je toch handwassen in de winter? Neem dan handwarm water en maak de auto na het wassen zo droog mogelijk.

Feit is, jouw auto wassen in hartje winter als het vriest is mogelijk maar moet met beleid gebeuren. Niets is vervelender dan jouw auto beschadigd te hebben terwijl je hem eigenlijk wilde verzorgen. Kost alleen maar geld en frustratie. Heb je zelf ook tips of opmerkingen over dit artikel? Laat dan gerust een reactie achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *