michael-kahn-kdskiDoSp6Y-unsplash michael-kahn-kdskiDoSp6Y-unsplash

Doffe koplampen herstellen of nieuwe kopen

Is het mogelijk om doffe koplampen te herstellen?
Je kent het wel. Een mooie schoon gewassen auto en vervolgens lelijke doffe koplampen. Wat kun je daar aan doen? Je verhoogd hier ook de kans van verkoop van jouw auto van mocht je dit willen doen natuurlijk. Ik gebruik zelf het poetsmiddel voor koplampen wat ik in dit artikel aanbeveel. Er zijn twee manieren om doffe koplampen weer als nieuw te krijgen.

1.Klauwen vol geld uitgeven aan nieuwe koplampen bij een autospeciaalzaak wat meestal niet rendabel is.(vooral voor oudere auto’s)

2.Je gaat jouw koplampen polijsten.

Koplampen auto laten glanzen en krasjes op koplampen verwijderen

Je kunt jouw koplampen opnieuw laten glanzen en het verweerde doffe eraf krijgen door ze te polijsten. Voor het herstellen van jouw koplampen gebruiken we een koplamp reparatie set. Een aantal goede middelen bevelen we hier aan.

Eigenlijk poets je ze gewoon op. Deze poetsmiddelen speciaal voor koplampen zorgen ervoor dat vergeelde, geoxideerde of doffe en bekraste koplampen weer als nieuw worden. Een klein beetje ellebogenwerk maar het maakt een wereld van verschil! Tevens zorgt het voor een beschermingslaagje waardoor je koplampen niet weer snel dof worden.

Niet alleen het uiterlijk van de auto wordt ermee opgefrist maar ook het zicht bij het rijden bij nacht word stukken beter. In alle gevallen een win win situatie dus. De poetsmiddelen zijn ook geschikt voor plastic koplampen. Lees wel altijd eerst even de gebruiksaanwijzing voor je het gebruikt.

Tandpasta gebruiken om te polijsten

Kleine huishoud tip: Er zijn mensen die tandpasta gebruiken om de koplampen te polijsten. En waarom ook niet? Uiteindelijk “polijsten” we onze tanden toch ook een beetje met poetsen. Het is het proberen waard. Eigen risico natuurlijk 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *