jantine-doornbos-WiqBeoGbRns-unsplash jantine-doornbos-WiqBeoGbRns-unsplash

Hoe kun je autobekleding reinigen?

We kennen het allemaal. Die kleine ongelukjes waardoor je genoodzaakt bent jouw autobekleding te reinigen. Is daar een makkelijke manier voor of welke middeltjes kun je gebruiken. Lees hier tips over hoe je het beste jouw autobekleding kunt reinigen.

Vieze autobekleding schoonmaken

Feestje gehad en de hele autobekleding onder gekotst of lekker met de kinderen weggeweest op een mooie zomerdag en liggen de cornetto’s te smelten op de bank? Dan ben je niet blij. Dat wordt autobekleding schoonmaken. Er zijn veel manieren om jouw autobekleding schoon te maken. Je kunt gewoon een sopje maken met bijvoorbeeld heet water en wasmiddel, groene zeep of een ander middeltje. Let wel op dat er geen bleek inzit. Zou erg vervelend zijn als je na het schoonmaken van de bekleding met een grote witte vlek op de bekleding blijft zitten.

Speciale autobekleding reiniger

Je hebt ook speciale middeltjes op de markt om jouw autobekleding te reinigen. Vaak zijn dit middeltjes in een spuitbus die zodra je het op de bekleding spuit een soort schuim worden die je dan even moet laten intrekken en die je daarna kunt uitwrijven of weg deppen. Ook daarvoor geldt, kijk goed of het middel niet te agressief is. Beste is om een middel te kopen dat PH-Neutraal is. Een goed product is bijvoorbeeld ProfiSpotClean bekleding reiniger.

Bekleding schoonmaken met een stoomreiniger

Als je van plan bent om vaker jouw auto extra goed schoon te maken en jouw bekleding te reinigen zou je kunnen gaan denken aan een stoomreiniger. Met stoom krijg je niet alleen diepliggend vuil uit de bekleding weg maar ook bijvoorbeeld dat nare kots of dierenluchtje. Vraag is of je de investering wil maken natuurlijk maar een simpele stoomreiniger hoeft niet duur te zijnStoomreiniger kopen online. En je kunt hem natuurlijk vaker gebruiken ook voor in huis. Op zich nooit weggegooid geld.

Vaak kun je ook weer de kleur terughalen van verweerd of stoffige bekleding. Wij gebruikten altijd een reiniger die ook nog eens de stoom weer uit de bekleding zuigt echter is deze investering een stuk groter en misschien niet voor iedereen geschikt. Deze stoomreiniger (zuiger) kun je hier vinden. Stoomzuiger kopen.

Feit is wel dat je daarmee wel alles uit de bankt zuigt en de bekleding extra diep kun reinigen. Afiijn, je hoeft dus niet te blijven zitten met vieze autobekleding. Heb je zelf tips of trucs en wil je die graag delen? Laat dan gerust een reactie op dit artikel achter. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *