jesse-collins-lrmo2hlFYE4-unsplash jesse-collins-lrmo2hlFYE4-unsplash

Lichtmetalen velgen schoonmaken met velgenreiniger werkt dat?

Heb je een mooie schoon gewassen auto zien je velgen er niet uit. Kun je jouw lichtmetalen velgen gewoon schoonmaken met een sopje of bestaan er ook andere manieren om jouw velgen weer te laten glimmen. Hier zijn wat tips voor het herstellen of schoonmaken van jouw lichtmetalen velgen. Persoonlijk gebruik ik de velgenreiniger die we hier aanbevelen.

Lichtmetalen velgen reinigen

Wanneer jouw velgen erg vies zijn dan kan dat komen door tijd en weer maar ook van remstof die van de remblokken afslijt. Hoe krijg je dit nu weer mooi schoon zodat jouw velgen weer gaan glimmen. Als je superstrakke velgen wilt hebben is het natuurlijk eerst de vraag of ze niet beschadigd zijn. Dit kan komen door het raken van een stoepje bijvoorbeeld. Een deukje in jouw lichtmetalen velgen heb je immers zo. Maar daar komen we later op terug.

Wat heb je nodig om jouw velgen te reinigen.

Je kunt ze natuurlijk met autoshampoo of met allesreiniger schoonmaken maar het beste is om toch even een velgenreiniger te kopen. Deze kun je halen bij de Action of je kunt hier velgenreiniger kopen. Je hebt het dan morgen in huis! Als je velgenreiniger gebruikt dan kun je het gewoon op de velgen spuiten en even laten intrekken.

Remstof is hardnekkig spul. Na een paar minuten kun je het afspoelen met warm water of wegpoetsen met een natte spons. Gebruik je gewoon autoshampoo dan kun je het best lauw tot heet water gebruiken op de velgen. Goed boenen en dan krijg je het meeste er wel af.

Persoonlijk heb ik de beste ervaring met de velgenreiniger hierboven aanbevolen en ik raad je aan om dit te gebruiken mocht je echt van het remstof, olie en andere troep van jouw velgen af willen. De keuze is aan jou.

Beschadigde velgen

Heb je de velgen schoon dan kun je goed zien of ze nog helemaal netjes zijn en alle deukjes of putjes ontdekken. Maar wat nu? Mocht je een echt handige Harrie zijn dan kun je natuurlijk proberen zelf jouw velgen te herstellen. Je hebt daar speciale vulmiddelen voor die je kunt kopen bij de meeste autospeciaalzaken. Let op! Het is een super secuur werkje. En je moet de velgen daarna vaak ook nog spuiten of laten poedercoaten! Niet echt een werkje voor een beginneling dus…

Wil je een echt perfect resultaat besteed het dan liever uit. Kost een paar centen meer maar dan weet je wel zeker dat je het niet overnieuw hoeft te doen of dat je jouw velgen niet naar zijn grootje helpt. Heb je op of aanmerkingen over dit artikel? Laat gerust een reactie achter.. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *