andraz-lazic-lcirqLKB8B4-unsplash andraz-lazic-lcirqLKB8B4-unsplash

Motorblok schoonmaken van de auto of afblijven?

Soms kan het handig zijn om het motorblok van jouw auto schoon te maken. Bijvoorbeeld bij de verkoop van jouw bolide of wanneer je gesleuteld hebt aan het motorblok en er overal olie en smeer zit. In dit artikel leggen wij jou uit hoe je het motorblok moet schoonmaken.

Olie verwijderen van het motorblok

Zo de auto is klaar om verkocht te worden, althans…dat denk je. Een van de eerste dingen die potentiële kopers vaak doen is even onder de motorkap snuffelen. Dus we gaan eerst even het motorblok schoonmaken. En ook al zegt een schoon motorblok niets over de prestaties of de staat van de motor toch kan dat toch net even die kijker over de streep trekken. Het kan natuurlijk ook zijn dat je hebt zitten sleutelen aan de motor en dat je hem gewoon even goed gereinigd wilt hebben. Hoe pak je dit klusje aan? Simpel.

Schoonmaken met remmenreiniger

Het beste kun je gebruik maken van een ontvetter of wat wij meestal gebruiken is remmenreiniger. Deze komen in allerlei prijsklassen maar ze doen in principe allemaal hetzelfde. Ze halen smeer, vet en olie super makkelijk weg.

Let op!

Even een tip voordat je eraan begint. Remmenreiniger is zeer agressief voor jouw lak. Zorg er dus voor dat je geen lakdelen van de auto raakt. Gebruik het alleen op het motorblok.

We gaan aan de slag.

We gaan beginnen… spuit de remmenreiniger op de delen van het motorblok dat je gereinigd wil hebben en laat het even een paar minuten intrekken. Vaak zie je olie of smeer er bijna gelijk al aflopen. Zo snel werkt het. Zorg ervoor dat je een paar emmertjes handwarm tot lauw water klaar hebt staan met een spons. Heb je het even laten intrekken? Dan gaan we nu eerst met een natte spons overal bij langs. Gedaan? dan een paar emmers water erover. Hou wel rekening met de elektronische onderdelen van de auto. Gebruik je verstand bij het reinigen van de motor. Er kunnen kwetsbaren onderdelen in zitten dus weet je het niet zeker wees dan voorzichtig.remmenreiniger kopen

Je zult zien dat het meest vuil echt verwijderd is van het motorblok. als het gedroogd is dan moet het er weer prima uitzien. Eventueel kun je zwarte en metalen delen van de motor een beetje bijspuiten met verfspray mocht er veel roest zitten. Maar een schoon motorblok hoeft niet perse te glimmen. Wel kan het ook zorgen dat vieze oliedampen niet meer de auto binnendringen wanneer een motorblok warm wordt. Heb je toch per ongeluk op je lak gespoten was het er dan direct af en voorkom beschadiging!

Milieutip!

Olie en smeer mag natuurlijk niet zomaar op straat of in de put terecht komen dus kijk even als een motorblok echt smerig is waar je hem gaat schoonmaken. Leg er desnoods een paar dozen met kranten onder en breng dat daarna even naar de milieustraat. Kleine moeite. Je kunt tegenwoordig niet meer overal langs de straat jouw auto wassen. Nu is jouw motorblok weer schoon en kun je hem met een gerust hart laten zien aan die koper (of niet natuurlijk).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *