averie-woodard-j4nBSqFf08U-unsplash averie-woodard-j4nBSqFf08U-unsplash

Op deze manier kun je olievlekken verwijderen

Een leuk onderwerp… Olievlekken verwijderen. Vaak wanneer we de auto wassen kijken we ook even de vloeistoffen na. Ruitenwisservloeistof bijvullen en natuurlijk de oliecheck. Mooi moment om even de olie bij te vullen. en dan gebeurt het… je knoeit olie op jouw mooie tegels of op de openbare weg. Wat nu? Je moet de olievlekken verwijderen van bestrating, dat is zeker. Een van de meest gestelde vragen is; hoe krijg je olie van de oprit?

Er zijn meerdere manieren om olievlekken van de straat verwijderen. Je kunt hierbij kiezen voor chemische of natuurlijke middelen. Mocht je knoeien met olie dan is de eerste oplossing om de olie te laten absorberen.

Wat absorbeert olie?

Je kunt bijvoorbeeld direct kattengrind , zout of zand op de olievlek strooien en hopen dat het intrekt. Meestal kan dit voldoende zijn. Daarna nog even met heet water en sop eroverheen en dan is het meestal wel opgelost. Natuurlijk kun je ook voor professionele middeltjes gaan om olievlekken te verwijderen van tegels.

Voor de prijs hoef je het op zich niet te laten maar het kan zijn dat je grind of zand sneller bij de hand hebt natuurlijk.

Waarom olievlekken verwijderen?

Geloof me, er zijn zat mensen die met een lekkende auto rondrijden en overal hun sporen nalaten of mensen die na het bijvullen van hun olie (en geknoeid hebben) het vertikken om de olie van de straat te verwijderen. Niet echt milieuvriendelijk en we kennen allemaal wel die parkeerplaatsen met van die donkere olievlekken erop. Olievlekken verwijderen op steen is geen gemakkelijk klusje. En nee het spoelt niet weg bij wat regen! Er kan soms jaren overheen gaan voordat een vlek weggetrokken is.

Olievlekken verwijderen beton

Ingedroogde olievlekken op de oprit verwijderen of van klinkers is best nog wel een werkje. Olievlekken verwijderen van beton is ook al zo’n lekker klusje… Het ziet er niet uit en het is een ergernis waar je iedere dag weer meer geconfronteerd wordt.

Echt heel vervelend als je weet dat die vlek van jou is. Misschien probeer je het wat te maskeren door er wat zand op te strooien, of zet je jouw auto gewoon in een andere straat in de hoop dat niemand ontdekt dat jij de vervuiler bent. Je schaamt je dood… Want dat is het probleem.. De vervuiler betaald! En die vervuiler ben jij!

De vervuiler betaald!

Let op! Als de gemeente weet dat jij degene bent die de olievlekken op straat achterlaat dan kan er een fikse rekening jouw kant op komen voor het reinigen of zelfs het opnieuw bestraten van de vervuilde plek. Dat wil je niet…

Als je jouw auto gaat wassen of vloeistoffen bijvult of vervangt ben je zelf verantwoordelijk dit op een milieuvriendelijke manier te doen en ook zorg te dragen voor eventuele vervuiling die je creëert.

Dit kan ook interessant voor je zijn

Olie op jouw oprit of op de straat is daarnaast geen fraai gezicht. Je ziet het veel. Parkeerplaatsen of een carport met zo’n hele grote zwarte olievlek op de tegels. En hoewel het goed is om het schoon te maken is het ok belangrijk om het probleem op te lossen. Je zult je verbazen over hoeveel mensen gewoon met een olie lekkende auto blijven rijden en dus echt overal hun sporen achterlaten. Daarnaast is het niet goed voor de auto dus is het beter dat je er even naar laat kijken om het probleem op te lossen. Die vlek op jouw oprit wordt er echt niet minder op. En het probleem negeren lost ook niets op.

Ik kan mezelf ook de tijd nog wel herinneren van de oude auto’s. Goedkoop gekocht en zolang ze reden was het prima 😉

Maar ik kan me ook de tijden herinneren dat er van die vervelende olievlekken onder mijn carport lagen. Vaak is het maar een paar druppeltjes olie wat je ziet en je negeert het probleem. Maar die paar druppels werden steeds meer. En voor ik het wist had ik een grote zwarte olievlek op mijn tegels. Uiteindelijk was de oplossing om de tegels eruit te halen en nieuwe tegels te plaatsen. Simpel omdat ik niet direct ingreep op het werkelijke probleem. Het repareren van mijn auto.

Pak het probleem dus gewoon aan. Auto laten maken en de olie van de straat opruimen. Je zult zien dat het je veel meer rust geeft als je niet iedere dag geconfronteerd wordt met zo’n vlek op straat. Je kunt je er ook voor gaan schamen namelijk dat die vlek van jou komt.

Kartonnen doos onder de auto leggen

Heb je niet direct de mogelijkheid om jouw auto te laten repareren, dan kun je ook (tijdelijk) even en kartonnen doos onder de auto leggen om de lekkende olie op te vangen. Als je bij de supermarkt even een lage doos ophaalt en je vult deze met wat oude kranten en een beetje kattengrind, dan kun je die prima onder de auto laten staan. Op deze manier kun je tijdelijk even de auto laten staan en vervuil je niet de straat op jouw oprit.

Het katten grind zal de olie opnemen. Wel even verantwoord opruimen natuurlijk. Officieel dus naar de milieu straat brengen. Het neemt het probleem niet weg natuurlijk mar misschien dat het je even rust geeft en de tijd om een goede oplossing te zoeken.

Wat vind jij? Heb jij wel eens te maken gehad met een lekkende auto? En hoe heb jij dat toen opgelost? Ken je het gevoel van schaamte als je weg rijdt en iedereen weet dat jouw auto daar geparkeerd stond? Ik ben benieuwd naar jullie reacties 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *