jenny-ueberberg-v_1k3vRX4kg-unsplash (1) jenny-ueberberg-v_1k3vRX4kg-unsplash (1)

Roestige uitlaat schoonmaken of vervangen?

Heb je een extreem roestige uitlaat en wil je deze weer laten glimmen? Lees dan de volgende tips en tricks om een uitlaat weer te laten glanzen. Een roestige uitlaat schoonmaken is een koud kunstje. We gaan vandaag even kijken naar twee manieren om een roestige uitlaat weer te laten glanzen.

Poetsen met aluminiumfolie

Veel mensen willen hun roestige uitlaat schoonmaken maar hebben geen idee waar te beginnen. Wacht even met een nieuwe uitlaat te kopen en probeer onze tips eerst eens. Aluminiumfolie is iets wat de meeste mensen wel in huis hebben. We gebruiken het voor het inpakken van ons boterhammetje of het afdekken van voedsel.

Maar wist je dat je het ook kunt gebruiken om een uitlaat weer schoon te krijgen of om chroom weer op te poetsen? Heb je bijvoorbeeld chromen of aluminium onderdelen op jouw auto of motor dan is aluminiumfolie een wondermiddel om de glans weer terug te brengen. Chromen spiegels, bumpers of uitlaat, je kunt ze echt weer toonbaar maken met een beetje moeite. Je hebt daar niet allerlei dure middelen voor nodig.

We gaan nu jouw roestige uitlaat schoonmaken

Pak een stuk aluminiumfolie en maak er een prop van. Begin nu gewoon te poetsen en je zult zien dat kleine roestplekjes of putjes verdwijnen als sneeuw voor de zon. Het poetsen zet een chemisch proces in werking waardoor je de meeste onderdelen weer glimmend krijgt.

Poetsen met WC reiniger

Meen je dat nu echt hoor ik je denken. Ja echt! Je kunt jouw roestige uitlaat met wat goed poetswerk en een wc reiniger in prima staat krijgen. Op mijn motor had ik een heel roestige uitlaat. Deze heb ik in bijna nieuwstaat gekregen door de tip die ik je nu geef.

Roestige uitlaat schoonmaken met wc reiniger

Koop een wc reiniger met een goede hoge zuurgraad. WC reiniger van de Jumbo werkte voor mij prima. Breng deze onverdund aan op de roestige uitlaat en laat het even goed intrekken. Vervolgens ga je met een spons (geen schuurspons) of borstel aan de slag. Je zult zien dat als je het afspoelt met water, er al heel wat roest verdwenen is. Je kunt dit zoveel herhalen als je denkt dat nodig is. Een roestige uitlaat schoonmaken is echt geen moeilijke klus.

Ik hoop dat je wat aan deze tips gehad hebt. Laat het gerust weten in de comments 😉 Heel veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *