alexandre-boucher-BNrlDv8w07Y-unsplash alexandre-boucher-BNrlDv8w07Y-unsplash

Stickers verwijderen van jouw auto doe je zo

Stickers op de auto. Je kent het wel. Van alle plaatsen waar je bent geweest zit er zo’n leuke “herinnerings” sticker op de ramen of bumper. Of van die fijne verplichte vignet stickers… Of nog erger… bumperstickers met van die super spontane teksten. We laten je hier zien hoe je stickers kunt verwijderen van de auto.

Kosten stickers verwijderen auto

Als je een auto koopt zit je er misschien niet op te wachten dat hij vol hangt met stickers. Maar dat is natuurlijk ook als je de auto wilt verkopen. Of wat dacht je van de beruchte Baby on board sticker. Kleine kindjes worden groot en nu zit je met die sticker op je wagen geplakt. Hoe krijg je die stickers er nu vanaf? Je kunt het natuurlijk laten doen. De meeste garages kunnen professioneel stickers verwijderen. Dat kan behoorlijk in de kosten lopen om stickers te laten verwijderen van de auto. Maar je kunt het zelf ook toch?

Belangrijk is dat je niet met een scherp voorwerp probeert de sticker te verwijderen. Dus niet met een mesje of een plamuurmes. Het lijkt overbodig dat we dit melden maar we zien het maar al te vaak. Je wilde een sticker van de auto afhalen maar nu zit je met krassen en moet de krassen zien op te lossen. Niets mee opgeschoten dus.

Je kunt de sticker verhitten met een föhn. Niet te dicht bij de lak maar alles met beleid. Als het goed is moet de lijm nu wat zachter worden en kun je de sticker er langzaam af trekken. Het kan zijn dat het een hele oude sticker is en dat het wat lastiger gaat.

Stickers verwijderen van de auto en een kleurverschil

Vooral met oude rode auto’s wil je dit nog wel eens zien. Als een sticker er al een hele lange tijd op zit en de zon heeft voor verkleuring van de rode lak gezorgd dan zie je dit terug als je de sticker van de auto verwijderd. Je zou de auto dan even kunnen polijsten om de oorspronkelijke kleur weer wat naar boven te halen.

Sticker lijm verwijderen van de auto

Kijk, je hebt nu misschien wel de sticker van de auto afgehaald maar er kunnen nog steeds lijmresten op de autolak zitten. Er zijn verschillende middeltjes op de markt om dit veilig te kunnen verwijderen. Pure alcohol wil ook helpen en is veilig voor de lak mits je het ook gelijk even afspoelt na het verwijderen van de lijmresten. Maar je kunt ook HG stickerverwijderaar kopen

Lijmresten verwijderen auto met wasbenzine

Heb je wasbenzine in huis dan kun je dit ook proberen. Zorg er wel voor dat je de auto even goed afspoelt nadat je de lijmresten verwijderd hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *