hyundai-motor-group-Ax5hexSdvCg-unsplash hyundai-motor-group-Ax5hexSdvCg-unsplash

Zo kun je teervlekken verwijderen van jouw auto

Voor we gaan kijken hoe we teervlekken kunnen verwijderen van de auto moeten we eerst kijken hoe deze teervlekken op de auto terecht komen.

Wat zijn teervlekken

Je kent ze vast wel. Van die zwarte strepen aan de onderkant van jouw auto. Vaak bij de portieren en bij de wielkasten. Waar ben ik nu weer doorheen gereden? Nou…gewoon over redelijk vers asfalt. Teervlekken op een auto ontstaan over het algemeen door het rijden over “vers” asfalt. Teervlekken (ook wel bitumenvlekken genoemd) kunnen op de auto terecht komen als het asfalt waar je over rijdt pas aangelegd is en nog niet voldoende uitgehard is. Teervlekken zijn funest voor jouw autolak.

Teervlekken verwijderen auto

Het is immers niet alleen het teer dat aan de auto hecht maar ook kleine steentjes en zand. Het is dus zaak zo snel mogelijk teervlekken van de auto te verwijderen.

Teerverwijderaar kopen

Het is ook mogelijk om eerst een andere manier te proberen met middelen die je misschien wel in huis hebt.

Hoe verwijder je teer van autolak

Teervlekken zijn in het begin vaak nog te verwijderen met lijnolie of boter. neem een beetje lijnolie of olie op een spons en dep dit op de teervlekken. laat het even 15 tot 30 minuten intrekken om de teervlekken zacht te laten worden. Daarna kun je het wegvegen met een schone doek waar ook wat lijnolie op zit. Kijk wel even of er geen steentjes in de teervlekken zitten anders krijg je krassen in de lak. Dat lijkt ons ook niet de bedoeling.

Conclusie

Teervlekken verwijderen hoeft dus niet zo’n heel groot probleem te zijn. Als je er maar op tijd bij bent. Daarna kun je de auto even lekker verwennen door naar de wasstraat te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *